sustainability

Continental kasvattaa renkaidensa kierrätysosuutta

Etusivu / Ajankohtaista / Continental kasvattaa renkaidensa kierrätysosuutta
  • Continental on solminut kymmenen vuoden ostosopimuksen Pyrum Innovationsin kanssa talteen otettavasta hiilimustasta
  • Pitkän aikavälin tavoite: suljetussa kierrossa tapahtuvan kierrätyksen hallintakonsepti käytöstä poistetuille renkaille
  • Continentalin tavoitteena on käyttää renkaissaan yli 40 prosenttia uusiutuvia ja kierrätettyjä materiaaleja vuoteen 2030 mennessä

Continental on tehnyt pitkäaikaisen ostosopimuksen käytöstä poistettujen renkaiden termolyysiteknologiaan erikoistuneen Pyrum Innovationsin. Sopimus koskee erityisesti käytöstä poistetuista renkaista talteen otettua korkealaatuista hiilimustaa (rCB). Continental aikoo jatkossa käyttää talteenotettua hiilimustaa henkilöautojen renkaiden sarjatuotannossa.

Hiilimusta lisää uusiutuvien ja kierrätettyjen materiaalien käyttöä

Hiilimusta on puhdas ja korkealaatuinen hiilen tyyppi, jota käytetään erilaisissa teollisissa sovelluksissa. Se on tärkeä raaka-aine niin renkaiden valmistuksessa kuin muiden teollisuuskumituotteiden valmistuksessa. Hiilimustan käyttö kumiseoksissa lisää renkaiden vakautta, lujuutta ja kestävyyttä.

Elinkaarensa lopussa olevista renkaista talteen otettu hiilimusta auttaa vähentämään fossiilisten raaka-aineiden käyttöä ja hiilidioksidipäästöjä. Continentalin henkilöautojen renkaissa mustan värin antava nokipitoisuus on mallista riippuen 15–20 prosenttia.

Hiilimustan käyttö tuo Continentalin lähemmäs tavoitettaan käyttää renkaissaan yli 40 prosenttia uusiutuvia ja kierrätettyjä materiaaleja vuoteen 2030 mennessä.

Käyttöiän päättymisestä uuden mahdollisuuden alkuun

Kierrätetyt raaka-aineet ovat yhä tärkeämpiä Continentalin rengastuotannossa.

”Meidän on uudistettava ajatteluamme voidaksemme entisestään lisätä tuotteidemme kierrätysastetta. Meidän on siirryttävä rengasjäteajattelusta käyttöiän lopun rengaskonseptiin”, Head of Sustainability Jorge Almeida Continentalilta kertoo.

”Renkaan käyttöiän päättyminen tarkoittaa jatkossa uuden mahdollisuuden alkua. Kehitämme yhdessä Pyrum Innovationsin kanssa tehokkaita prosesseja käytöstä poistettujen renkaiden mahdollisimman monien komponenttien ja materiaalien kierrättämiseksi takaisin tuotantosykliimme.”

Turvallisuus on Continentalin ykkösprioriteetti

Continentalin renkaat sisältävät jo nyt kierrätettyjä materiaaleja, kuten mekaanisesti käsitellyistä ja loppuun käytetyistä renkaista peräisin olevaa kierrätettyä kumia, kierrätettyä terästä sekä PET-pulloista peräisin olevaa kierrätettyä polyesteriä. Ilman kierrätystä materiaalit päätyvät usein polttolaitoksiin tai kaatopaikoille.

Renkaiden kierrätys vaatii edistynyttä teknologiaa ja prosesseja, joilla voidaan tehokkaasti erottaa, puhdistaa ja kierrättää materiaaleja – kierrätettyjen renkaiden tai materiaalien turvallisuutta ja laatua vaarantamatta. Turvallisuus on Continentalin ykkösprioriteetti.

Käytöstä poistetuista renkaista uusien renkaiden raaka-aineeksi

Continental allekirjoitti kehityssopimuksen Pyrum Innovationsin kanssa jo vuonna 2022. Tästä lähtien yritysten yhteisenä tavoitteena on ollut optimoida ja laajentaa loppuun käytettyjen renkaiden kierrätystä pyrolyysin avulla.

”Yhteistyömme laajeneminen on meille erittäin tärkeä askel”, Pyrum Innovationsin toimitusjohtaja Pascal Klein sanoo.

”Teemme jatkuvaa tuotekehitystä, jotta Continental voi jatkossa käyttää talteen otettua hiilimustaa myös henkilöautojen renkaiden sarjatuotannossa. Yhdessä olemme jo onnistuneet varmistamaan, että kaikki Hessenin Korbachissa sijaitsevan Continentalin rengastehtaan uusien trukkien renkaat sisältävät kestävän kehityksen mukaista hiilimustaa.”

Kiertotalous keskeinen osa kestävän kehityksen strategiaa

Continental pyrkii lisäämään kestävien materiaalien käyttöä renkaissaan 100 prosenttiin viimeistään vuoteen 2050 mennessä osana kunnianhimoista kestävän kehityksen strategiaansa. Kierrätetyillä materiaaleilla on tässä suuri merkitys. Osana suljetun tuotekierron järjestelmää käytöstä poistetuista renkaista tulee tulevaisuudessa uusien renkaiden raaka-ainetta.

LEHDISTÖN YHTEYSHENKILÖ

Head of Marketing & Communications Subregion Nordics
Casper.svanemose@continental.com
+ 45 22 30 71 31

Continental kehittää edellä käyvää teknologiaa ja palveluita ihmisten ja tavaroiden vastuulliseen ja verkottuneeseen liikkumiseen. Vuonna 1871 perustettu teknologiayritys tarjoaa turvallisia, tehokkaita, älykkäitä ja edullisia ratkaisuja ajoneuvoja, koneita, liikennettä sekä kuljetuksia varten. Vuonna 2023 Continentalin liikevaihto oli 41,4 miljardia euroa. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 200 000 työntekijää 56 maassa ja markkina-alueella. Rengasdivisioonan rengasratkaistut tekevät liikkumisesta turvallisempaa, älykkäämpää ja kestävämpää. Continental tarjoaa laajan tuotevalikoiman henkilöautoille, hyötyajoneuvoille, erikoisajoneuvoille ja kaksipyöräisille. Yli 150-vuotias teknologiajohtajiin kuuluva yhtiö on yksi maailman suurimmista rengasvalmistajista. Vuonna 2023 myynti oli 14 miljardia euroa. Rengasdivisioona työllistää maailmanlaajuisesti yli 56 000 ihmistä, ja siihen kuuluu globaalisti 24 tuotanto- ja kehitysyksikköä. www.continental-rengas.fi