Kesärenkaat

Kesärenkaat rengasmarket rahoitus logo 1 Rengasmarket

Osta renkaat

Joustavasti maksuaikaa

Suomen suvi on kesärenkaiden kulta-aikaa. Kesärenkaiden tärkeimpiä ominaisuuksia ovat hyvä pito tiehen ja kyky vastustaa vesiliirtoa. Kesärenkaita valitessa kannattaakin kiinnittää huomiota niin renkaan pitoon kuin nopeusluokkaan. Laadukkaat kesärenkaat takaavat lyhyet jarrutusmatkat säällä kuin säällä.

Autoilijana voit vaikuttaa rengasvalinnoilla moneen muuhunkin asiaan, kuten polttoaineen kulutukseen, ajomukavuuteen ja liikenneturvallisuuteen. Kevyt vierintävastus pienentää polttoaineen kulutusta, mikä tekee ajosta taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää.

Kesärenkaita voi käyttää Suomessa sään ja kelien sallimissa rajoissa. Siksi ei ole sama, millä kesärenkailla liikenteeseen lähdetään. Oikea valinta kesärenkaita valittaessa on aina Rengasmarket ja markkinoiden luotettavin tarjonta: Continental, Gislaved, Matador ja Viking. Lue lisää rengastestien menestyjistä Ajankohtaista-osiossa.

Milloin kesärenkaat?

Kesäreinkaita saa käyttää jopa ympäri vuoden, jollei sää tai keli edellytä talvirenkaiden käyttöä. Uusien renkaiden vaihtoa kannattaa suunnitella viimeistään silloin, kun urasyvyys on kulunut noin 4 millimetriin tai edelliset kesärenkaat ovat noin 5–10 vuotta vanhat.

Kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla lain mukaan vähintään 1,6 mm. Kesärenkaiden turvasuositus vetisellä kelillä ajettaessa on kuitenkin vähintään 4 mm turvallisuuden maksimoimiseksi.

Lue lisää renkaista

Minkäkokoiset kesärenkaat tai talvirenkaat autoon tulisi hankkia? Miten ja missä renkaiden vaihto kannattaa hoitaa? Kuinka usein ilmanpaineet pitäisi tarkistaa? Onko renkaalla käyttöikää? Pitääkö renkaita puhdistaa ja miten renkaat tulisi säilyttää?

Kun haluat lisätietoa renkaista, täältä löydät kattavan Rengastieto-paketin ja vastauksia kysymyksiisi.

EU-rengasmerkinnät

EU:n vaatima renkaiden luokitusmerkintä on ollut käytössä vuodesta 2012 lähtien. Merkinnän tavoitteena on parantaa tieliikenteen turvallisuutta, ympäristötehokkuutta ja taloudellisuutta. Merkinnän avulla myös renkaiden ominaisuuksien vertailu on kuluttajalle helpompaa. Nykyinen EU-merkintä koskee kitkarenkaita, mutta ei nastarenkaita.

Rengasmerkinnästä löytyvät tiedot renkaan polttoainetaloudellisuudesta, märkäpidosta ja vierintämelusta:

  • Polttoainetaloudellisuus kertoo renkaiden energiatehokkuuden, joka liittyy polttoaineen kulutukseen ja hiilidioksidipäästöihin.
  • Märkäpito kertoo, kuinka tehokkaasti auton voi pysäyttää märällä asfaltilla.
  • Tieto vierintämelusta ilmoittaa renkaiden aiheuttaman ohiajomelun tason.
 

Merkintöjen lisäksi polttoaineenkulutus ja tieturvallisuus riippuvat paljon myös kuljettajan ajotavasta ja -käyttäytymisestä.

HUOM: EU:n uusi rengasmerkintä otetaan käyttöön 1.5.2021. Tavoitteena on vähentää entistä tavoitteellisemmin liikenteen päästöjä ja auttaa autoilijoita valitsemaan polttoainetaloudellisimmat renkaat.