Rengasmarket-verkkokaupan tilaus- ja toimitusehdot

Etusivu / Rengasmarket-verkkokaupan tilaus- ja toimitusehdot

1 Verkkokaupan ylläpitäjän tiedot ja ehtojen soveltaminen

Rengasmarket.fi on Continental Rengas Oy:n (ALV tunnus FI 0201195-0) ylläpitämä verkkokauppa (jäljempänä ”Rengasmarket”).

Osoite: Hevosenkenkä 3, 02600, Espoo.

Verkkokaupan tilauksen toimituspaikaksi valittu Rengasmarket-jälleenmyyjä palvelee verkkokauppa-asiointiin liittyvissä asioissa.

Katso Rengasmarket-jälleenmyyjien yhteystiedot

Rengasmarketin verkkokaupasta toimitetaan tuotteita yksityishenkilöille ja yrityksille Suomeen. Näitä tilaus- ja toimitusehtoja (”ehdot”) sovelletaan kaikkiin verkkokaupassa tehtyihin tilauksiin.

Rengasmarket pidättää oikeuden koska tahansa muuttaa näitä ehtoja. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava ja hyväksyttävä kulloinkin voimassa olevat ehdot.

Verkkokauppa saattaa sisältää linkkejä kolmansien osapuolten sivustoille. Rengasmarket ei vastaa linkkien takana olevista sivuista ja niiden sisällöstä eikä Rengasmarket tarkista, mitä linkkien takana olevalla sivulla kulloinkin on.

2 Asiakkuus ja henkilötietojen käsittely

Tilauksen tekeminen verkkokaupassa ei edellytä rekisteröitymistä. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen. Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Katso lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta

Verkkokaupasta voivat tehdä ostoksia vain täysivaltaiset henkilöt. Rengasmarket varaa oikeuden hyväksyä kaikki verkkokaupan asiakkaat ennen toimitusta.

3 Tilaaminen ja tuotteiden saatavuus

Tuotteet tilataan verkkokaupasta siirtämällä ne ostoskoriin ja lähettämällä tilaus kassalla. Tilaukset pyritään käsittelemään arkipäivinä 3 vuorokauden sisällä tilauksesta.

Sitova kauppasopimus tulee voimaan, kun Rengasmarket-jälleenmyyjä on sähköpostitse lähettänyt tilausvahvistuksen. Asiakkaan toimituspaikaksi valitsema Rengasmarket-jälleenmyyjä on erikseen asiakkaaseen yhteydessä tilauksen noutoajankohdasta ja asiakkaan mahdollisesti toivomasta asennuspalvelusta.

Rengasmarket ei takaa verkkokaupassa olevien tuotteiden saatavuutta.

Asiakkaalla on oikeus ennen tilauksen toimitusta peruuttaa koko tilaus tai osia tilauksesta ilmoittamalla siitä sähköpostitse tai puhelimitse tilauksen toimituspaikaksi valitulle Rengasmarket-jälleenmyyjälle.

4 Hinnat ja maksutavat

Sopimus tehdään tilaushetkellä voimassa olevien hintojen mukaan. Poikkeukselliset hinnat, kuten erikoistarjoukset tai alennetut hinnat ilmenevät verkkokaupasta tai yksittäisen tuotteen esittelysivuilta.  Rengasmarket voi halutessaan muuttaa hintoja milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta, mutta hinnankorotukset koskevat vain tilauksia, jotka on tehty hintamuutoksen jälkeen. Mikäli hinta on kirjoitusvirheen tai muun sellaisen johdosta ilmoitettu selkeästi virheellisesti, ei virheellinen hinta sido Rengasmarketia.

Verkkokaupan tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron 24% sekä kulloinkin voimassa olevan rengaskierrätysmaksun. Verkkokaupan tuotteiden hinnat eivät sisällä rengastöitä. Asennuspaketin hinta ilmoitetaan erikseen tilaamisen yhteydessä. Autot, joissa on automaattinen rengaspaineen valvontajärjestelmä (Tire Pressure Monitoring System): mahdolliset tunnistimet ja niihin liittyvät asennustyöt veloitetaan erikseen.

Tilattujen tuotteiden maksu tapahtuu valitun jälleenmyyjän kassalla kyseisessä myyntipisteessä käytössä olevilla maksutavoilla.

5 Toimitustapa ja -kulut

Verkkokaupasta tilattaessa ainoa toimitustapa on nouto valitulta Rengasmarket-jälleenmyyjältä. Toimitustapa on maksuton.

Katso Rengasmarket-jälleenmyyjien yhteystiedot

Asiakas voi noutaa ja käydä asennuttamassa verkkokaupasta ostamansa tuotteet toimituspaikaksi valitsemansa Rengasmarket-jälleenmyyjän toimipisteessä. Asiakas voi sopia jälleenmyyjän kanssa noudon ja asennuksen ajankohdasta sähköpostitse tai puhelimitse. Asiakkaan tulee varautua todistamaan henkilöllisyyteensä noutaessaan tilausta. Mikäli tuotteet noutaa joku muu kuin tilauksen tekijä, on hänellä oltava alkuperäisen tilaajan allekirjoittama valtakirja.

6 Toimituksen tarkastaminen ja reklamaatiot

Asiakkaan tulee tarkistaa toimitus ja ilmoittaa toimituksen virheistä viivytyksettä asiakasta palvelleelle Rengasmarket-jälleenmyyjälle sähköpostitse tai puhelimitse.

7 Peruuttamisoikeus

Kuluttaja-asiakkaalla on kuluttajasuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilauksensa tai osa siitä 14 vuorokauden kuluessa tuotteen tai viimeisen toimituserän vastaanottamisesta (mukaan lukien viikonloput ja pyhäpäivät, pois lukien vastaanottopäivä) ilmoittamalla siitä sähköpostitse tai puhelimitse asiakasta palvelleelle Rengasmarket-jälleeenmyyjälle.

Palautus tulee tehdä asiakasta palvelleen jälleenmyyjän kanssa. Palautus on tehtävä viipymättä ja viimeistään 14 vuorokauden kuluessa peruutusilmoituksen tekemisestä. Asiakas vastaa tuotteiden palauttamisesta johtuvista välittömistä kuluista.

Rengasmarket-jälleenmyyjä palauttaa saamansa maksun viimeistään 14 vuorokauden kuluttua peruuttamisilmoituksen vastaanottamisesta. Jälleenmyyjällä on oikeus pidättyä maksun palauttamisesta, kunnes se on vastaanottanut palautuksen.

Maksupalautus tehdään tilisiirtona asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille. Maksupalautuksista ei aiheudu asiakkaalle ylimääräisiä kuluja.

Tuotteet on palautettava olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä ja asiakas vastaa palautetun tuotteen arvon alennuksesta, mikäli tuotetta on käsitelty enemmän kuin mitä on tarpeen tuotteen luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi.

8 Peruuttamisoikeuden puuttuminen

Milloin palvelu on kokonaan suoritettu ja renkaat asennettu ajoneuvoon asiakkaan pyynnön johdosta ennen kuin peruuttamisaika on päättynyt, asiakkaalla ei ole peruuttamisoikeutta.

Koska renkaat ja vanteet altistuvat heti käyttöönoton jälkeen lialle ja kulutukselle, sekä riskille vahingoittua, peruutusoikeutta ei ole renkaille, jotka on asennettu vanteille eikä asiakkaan tilauksen mukaan kootuille rengas-vannepaketeille sen jälkeen, kun asiakas on käyttänyt tuotteita.

9 Asiakastuki, takuu ja lakisääteinen virhevastuu

Rengasmarket tuotteen myyjänä, maahantuoja sekä tuotteen valmistaja vastaavat tuotteen virheellisyydestä kuluttajasuojalain 5. luvun mukaisesti.

Virhetilanteessa asiakkaan tulee ottaa ensisijaisesti yhteyttä asiakasta palvelleeseen Rengasmarket- jälleenmyyjään.

10 Sovellettava laki ja riitojen ratkaiseminen

Näihin ehtoihin ja verkkokauppaan sovelletaan Suomen lakia.

Kuluttaja-asiakas voi saattaa kauppaa koskevan riidan, jota ei saada neuvotteluteitse ratkaistua kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä  kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Lisäksi kuluttaja-asiakkaalla on oikeus saattaa riita-asia käräjäoikeuden ratkaistavaksi, joko Rengasmarketin kotipaikan tai oman asuinpaikkansa kotipaikan käräjäoikeuteen.

11 Muut ehdot

Rengasmarket ei vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista viivästymisistä.