Talvirenkaat

Talvirenkaat rengasmarket tili logo orange 1 Rengasmarket

Osta uudet renkaat nyt

Saat joustavasti maksuaikaa

Talvirenkaiden valinta

Suomalaiset olosuhteet ja säiden vaihtelu vaatii renkailta paljon. Renkaiden pito-ominaisuudet korostuvat etenkin märällä, lumisella tai jäisellä tiellä ajettaessa. Koska renkaan ja tienpinnan välinen kosketuspinta-ala on vain reilun kämmenen kokoinen, pito vaikuttaa merkittävästi ajoneuvon hallintaan.

Talvirenkaita on käytettävä 1.11.–31.3. välisenä aikana, jos sää tai keli sitä edellyttää. Vaikka talvirenkaita ei tänä päivänä tarvitse vaihtaa vain kalenterin mukaan, autoilijan tulee ennakoida, ettei talvi pääse yllättämään. Siksi ei ole sama, millä renkailla liikenteeseen lähdetään.

Rengasmarket tarjoaa markkinoiden luotettavimmat auton talvirenkaat. Olipa haussa kitkarenkaat tai nastarenkaat, oikea valinta on aina Rengasmarket. Valitse Continental, Gislaved tai Matador. Lue lisää rengastestien menestyjistä Ajankohtaista-osiossa.

Nastat vai kitkat?

Renkaiden kehittymisen ansiosta nastarenkaat ja kitkarenkaat ovat lähentyneet ominaisuuksilta toisiaan. Nasta- ja kitkarengas -vaihtoehtoja punnitessa kannattaa miettiä esimerkiksi sitä, millaisilla teillä pääsääntöisesti ajaa, kuinka paljon ajaa ja miten kokenut kuski ratissa on.

Talvirenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla lain mukaan vähintään 3 mm. Talvirenkaiden turvasuositus lumisella ja jäisellä kelillä ajettaessa on kuitenkin vähintään 5 mm turvallisuuden maksimoimiseksi.

Turvallisuuden kannalta tärkeää on sekin, että kaikki renkaat kuluvat tasaisesti. Siksi renkaita ostettaessa ei yleensä kannata säästää ostamalla vain kahdet uudet renkaat tai käyttämällä useamman eri valmistajan renkaita sekaisin.

Varaa ja nouda

talvirenkaasi ajoissa

Verkkokauppamme palvelee sinua ympäri vuorokauden!

Talvirenkaat RM banneri talvirenkaat Rengasmarket

Kitkarenkaat

Kitkarenkaat sopivat vakaisiin olosuhteisiin, suojakeleille ja suolatuille teille. Kitkarenkaat ovat erinomainen vaihtoehto pohjoismaisiin talviolosuhteisiin.

Kitkarenkaiden toiminta perustuu lamelleihin, jotka pureutuvat tiehen kiihdyttäessä ja jarruttaessa. Nastattomuudestaan huolimatta kitkarenkaat eivät sovellu ympärivuotiseen käyttöön, sillä lämpimissä olosuhteissa renkaan kulumis- ja pito-ominaisuudet heikentyvät.

Kitkarenkaiden vaihtoaika on joustavampi kuin nastarenkaiden, sillä laki ei kiellä kitkojen käyttöä kesälläkään. Käytännössä pohjoismaisia, pehmeäseoksisia kitkarenkaita voi alkaa käyttää heti, kun tielämpötilat laskevat pysyvästi alle 15 asteeseen ja vaihtaa pois keväällä lumien sulettua.

Nastarenkaat

Nastarenkaat sopivat erinomaisesti jäisille, sohjoisille ja lumisille teille. Kun sääolosuhteet vaihtelevat paljon, nastarenkailla on kokonaisuutena paras pito eri tilanteissa.

Kun ostat nastarenkaat, muista sisäänajo, joka on noin 500 kilometriä. Sisäänajo kannattaa, sillä sen ansiosta nastat kiinnittyvät renkaisiin kunnolla. Sisäänajon aikana tulisi välttää voimakkaita kiihdytyksiä ja jarrutuksia, jotta nastat eivät irtoaisi.

Suomessa nastarenkaita saa käyttää välillä 1.11.–31.3., jos sää tai keli sitä edellyttää. Mikäli sääolosuhteet vaativat, nastarenkaat voi vaihtaa syksyllä alle jo aikaisemminkin tai siirtyä kesärenkaisiin keväällä myöhemmin.

Milloin talvirenkaat?

Talvi saapuu yleensä yllättäen, mutta yllätyksen voi taklata ennakoiden. Lain mukaan talvirenkaita on käytettävä 1.11.–31.3. välisenä aikana, mutta myös muulloin, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Käytännössä nastarenkaita voi alkaa käyttää heti, kun ilman lämpötila laskee pakkasen puolelle ja on mahdollista, että tienpinnat jäätyvät. Nykyaikaiset nastat kestävät hyvin ajoa myös paljailla asfalttipinnoilla.

Kitkarenkaita käyttävillä vaihtoaika on joustavampi, koska laki ei kiellä kitkojen käyttöä kesälläkään.  Pohjoismaisia, pehmeäseoksisia kitkarenkaita voi alkaa käyttää heti, kun tielämpötilat laskevat pysyvästi alle 15 asteeseen, jolloin renkaan pinnan lämpö ei pääse nousemaan liian korkeaksi pitkäkestoisessa moottoritieajossakaan.

Talvirenkaat rengasmarket talvirenkaat 2020 Rengasmarket

Heräsikö kysymyksiä renkaista?

Minkä kokoiset kesärenkaat tai talvirenkaat autoon tulisi hankkia? Miten ja missä renkaiden vaihto kannattaa hoitaa? Kuinka usein ilmanpaineet pitäisi tarkistaa? Onko renkaalla käyttöikää? Pitääkö renkaita puhdistaa ja miten renkaat tulisi säilyttää? Kun haluat lisätietoa renkaista, täältä löydät kattavan Rengastieto-paketin ja vastauksia kysymyksiisi.