Continental aikoo luopua suomalaisesta rengasnastojen valmistajasta Tikka Spikes Oy:stä johdon tekemän ostotarjouksen kautta

Etusivu / Ajankohtaista / Continental aikoo luopua suomalaisesta rengasnastojen valmistajasta Tikka Spikes Oy:stä johdon tekemän ostotarjouksen kautta
  • Molemmat yritykset jatkavat toimitus-, kehitys- ja testauskumppanuuksia
  • David O’Donnell, Head of Global R&D for Passenger Car Tires: ”Tikka on tunnettu rengasnastojen asiantuntija. Luotamme jatkossakin heidän laajaan asiantuntemukseensa tällä alueella.”

Hannover, Saksa / Tikkakoski, Suomi, 21. helmikuuta 2024. Continental on ilmoittanut myyvänsä suomalaisen nastoihin erikoistuneen Tikka Spikes Oy:n osana johdon yritysostoa. Toteuttamisen tavoiteajankohta on 1. maaliskuuta 2024. Kaikki Tikka Spikesin työntekijät siirtyvät uusille omistajille. On sovittu, että toimitus-, kehitys- ja testauskumppanuuksia Continentalin kanssa jatketaan. Molemmat osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

”Olemme ylpeitä siitä, miten Tikka on kehittynyt vuodesta 2008 teknologian ja liiketoiminnan yleisen menestyksen osalta”, sanoo David O’Donnell, Continentalin henkilöautojen ja kevyiden kuorma-autojen renkaiden globaalin tutkimus- ja kehitystyön johtaja. ”Tikka on tunnettu rengasnastojen asiantuntija. Luotamme jatkossakin heidän laajaan asiantuntemukseensa tällä alueella yhteisen kehitystyön ja testauksen kautta.”

”Itsenäisenä yrityksenä voimme palvella premium-tuotteillamme huomattavasti laajempaa asiakaskuntaa”, sanoo Tikka Industrial Oy:n toimitusjohtaja Juha Rautiainen. ”Meillä on takanamme yli viidentoista vuoden menestyksekäs yhteistyö osana Continentalia. Tämä on mahdollistanut yrityksemme valtavan kehittymisen kaikilla osa-alueilla.”

Osa Tikka Spikes Oy:n nykyisestä johtoryhmästä hankkii kaikki osakkeet Tikka Spikes Oy:stä heidän vastikään perustamansa yhtiön, Tikka Industrial Oy:n, kautta. Tikka Spikes on yksi maailman suurimmista rengasnastojen valmistajista. Yli 60 vuoden kokemuksella yritys tunnetaan innovatiivisuudesta ja tinkimättömästä laadusta korkealaatuisten nastojen kehittämisessä ja valmistuksessa vaativimpiin talviajo-olosuhteisiin. Tikka Spikesin pääkonttori sijaitsee Keski-Suomessa ja se työllistää tällä hetkellä 56 henkilöä.

Continental kehittää uraauurtavia teknologioita ja palveluita ihmisten ja heidän tavaroidensa kestävään ja verkottuneeseen liikkuvuuteen. Vuonna 1871 perustettu teknologiayritys tarjoaa turvallisia, tehokkaita, älykkäitä ja edullisia ratkaisuja ajoneuvoihin, koneisiin, liikenteeseen ja kuljetuksiin. Vuonna 2022 Continentalin liikevaihto oli 39,4 miljardia euroa, ja työllistää tällä hetkellä noin 200 000 henkilöä 57 maassa ja markkina-alueella.

Rengaskonsernin rengasratkaisut tekevät liikkumisesta turvallisempaa, älykkäämpää ja kestävämpää. Sen premium-tuotevalikoimaan kuuluvat henkilö-, kuorma-auto-, linja-auto-, kaksipyörä- ja erikoisrenkaat sekä älykkäät ratkaisut ja palvelut kalustolle ja renkaiden jälleenmyyjille. Continental tarjoaa huippusuorituskykyä yli 150 vuoden ajan ja on yksi maailman suurimmista rengasvalmistajista. Tilikaudella 2022 rengaskonsernin liikevaihto oli 14 miljardia euroa. Continentalin rengasdivisioona työllistää maailmanlaajuisesti 57 000 henkilöä, ja Continentalilla on 20 tuotanto- ja 16 kehityspaikkaa.

LEHDISTÖN YHTEYSHENKILÖ

Casper Svanemose

Head of Marketing & Communications
Subregion Nordics
Marketing and Communication

Casper.svanemose@continental.com
+ 45 22 30 71 31

Continental kehittää edellä käyvää teknologiaa ja palveluita ihmisten ja tavaroiden vastuulliseen ja verkottuneeseen liikkumiseen. Vuonna 1871 perustettu yritys tarjoaa turvallisia, tehokkaita, älykkäitä ja edullisia ratkaisuja ajoneuvoja, koneita, liikennettä sekä kuljetuksia varten. Vuonna 2022 Continentalin liikevaihto oli 39,4 miljardia euroa. Yritys työllistää noin 200 000 työntekijää 57 maassa ja markkina-alueella. Lokakuussa 2021 Continental vietti 150-vuotissyntymäpäiväänsä.

Rengasdivisioonaan kuuluu globaalisti 24 tuotanto- ja kehitysyksikköä. Continental on maailman johtavia rengasvalmistajia, joka työllistää yli 57 000 henkilöä. Vuonna 2022 myynti oli 14 miljardia euroa. Teknologiajohtajien joukkoon kuluvana yrityksenä Continental tarjoaa laajan tuotevalikoiman henkilöautoille, hyötyajoneuvoille, erikoisajoneuvoille ja kaksipyöräisille. Jatkuvan tutkimus- ja kehitystyön ansiosta Continental edistää turvallista, kustannustehokasta ja ekologista liikkumista. Rengasdivisioonan tuotevalikoima sisältää niin rengaskaupan ja kalustosovellusten palvelut kuin renkaiden digitaaliset hallintajärjestelmät.

www.continental-rengas.fi