Älykkään maanviljelyn tulevaisuus: Continentalin visio tehokkaasta ja vastuullisesta maataloudesta

Continental esitteli Agritechnica 2023 -messuilla Saksan Hannoverissa 11.-14.11.2023 laajan tuote- ja palveluvalikoimansa maatalousalalle. Palveluvalikoima osoittaa, miten innovatiiviset teknologiaratkaisut tukevat sekä maanviljelijöitä että valmistajia tulevaisuuden haasteiden voittamisessa.

Continentalin johtoryhmän jäsenet Christian Kötz ja Philip Nelles korostivat Agritechnica 2023 -messuilla maatalousliiketoiminnan merkitystä strategisena ja nopeasti kasvavana toimialana.

Tunnuslauseella ”Älykäs maanviljelymme. Huomista sadonkorjuutasi varten” Continental esitteli messuilla monipuolisen valikoiman vastuullisia ja teknologisesti edistyksellisiä ratkaisuja ja konsepteja – huipputason rengasteknologiasta autonomisiin robottiratkaisuihin. Kaikki ratkaisut on kehitetty maataloutta silmällä pitäen ja alalla toimivien asiakkaiden tarpeita ajatellen.

Messuilla myös esitellyssä Continentalin Maatalous muutoksessa -tutkimuksessa selvitettiin, miten viljelijät näkevät vastuullisuuden yhtenä tulevaisuuden suurimmista haasteista. Tutkimus vahvistaa, että suurin osa viljelijöistä ottaa vastuun erittäin vakavasti pyrkien samalla vastaamaan ympäristömuutosten aiheuttamiin haasteisiin ja uusiin olosuhteisiin sopeutumiseen.

Hiilitavoitteista vihreisiin robotteihin: Continentalin visio maatalouden seuraavasta aikakaudesta

”Syvä ymmärryksemme teollisuudesta saa meidät parantamaan paitsi tehokkuutta ja vastuullisuutta asiakkaillemme myös tarkastelemaan eri osa-alueita tuotannosta materiaaleihin. Monet alkuperäiset laitevalmistajat ovat asettaneet kunnianhimoisia vastuullisuustavoitteita, jotka muistuttavat Continentalin tavoitetta olla sataprosenttisesti hiilineutraali viimeistään vuoteen 2050 mennessä”, Philip Nelles kertoo.

”Continentalin tavoitteena on tukea muutosta kohti älykkäämpää ja vastuullisempaa maataloutta. Innovatiivisten ratkaisujen kumppanina tarjoamme maanviljelijöille teknologioita, jotka auttavat siirtymään älykkään maatalouden uudelle aikakaudelle.”

Yksi Agritechnicassa esitellyistä älykkäistä ratkaisuista on ympäristöystävällinen rikkakasvien torjuntajärjestelmä, jonka on suunnitellut ja kehittänyt Continental Engineering Services (CES). Prototyyppi perustuu optiseen anturitekniikkaan ja sitä tukeviin autoteollisuudesta tuttuihin ohjelmistoihin ja tekoälyyn.

Järjestelmä tarjoaa tehokkaan ja tarkan menetelmän maatalouden rikkaruohojen torjuntaan havaitsemalla ne tarkasti ja hävittämällä ne kiehuvalla vedellä rikkaruohomyrkkyjen sijaan.

”Konsepti kertoo asiantuntemuksestamme maataloudessa ja uusien teknologioiden kehittämisessä sekä myös siitä, miten mukautamme olemassa olevia teknologioita tarjotaksemme uusia ratkaisuja tuleviin tarpeisiin”, Nelles sanoo.

Continental tuo markkinoille teknologioita, jotka helpottavat siirtymistä älykkääseen maanviljelyyn

Helpottaakseen siirtymistä älykkääseen maanviljelyyn Continental on tuonut markkinoille käyttäjäystävällisiä teknologioita, kuten digitaalisen rengasvalvonnan ContiConnect Lite -sovelluksen. Renkaan sisällä olevan Bluetooth-yhteensopivan anturin ansiosta viljelijät saavat järjestelmästä helposti keskeisiä rengastietoja omilla mobiililaitteiltaan ilman lisälaitteita. Tämä lisää tehokkuutta, vähentää päästöjä ja mahdollistaa merkittävät kustannussäästöt oikeiden rengaspaineiden asettamisen ansiosta ennen töiden aloittamista.

Toinen Agritechnica-messuilla esitelty ratkaisu on Continentalin kasvihuoneiden liikkuva robottijärjestelmä. Tässä hyödynnetään monipuolista modulaarista rakennetta, jonka keskipisteenä on itsekulkeva robottialusta. Järjestelmään voidaan asentaa erilaisia laitteita, jotka suorittavat itsenäisesti tehtäviä, kuten UVC-käsittelyä, kohdennettua sadonkorjuuta ja valvontaa ympäri vuorokauden.

Lisäksi Continental esitteli messuilla kolme erityisesti maatalousalalle kehitettyä tuotetta, jotka ovat saaneet Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaftin (DLG) virallisen hyväksynnän. VF TractorMaster Hybrid -rengas korostaa Continentalin uuden sukupolven maatalousrenkaiden suorituskykyä polttoainetehokkaalla ja maaperää säästävällä rengasteknologiallaan. NightViu LED-työvalot parantavat näkyvyyttä myös yösadonkorjuun aikana suurella valotehokkuudella. ProViu 360 -ympäristökamerajärjestelmä puolestaan lisää koneen kuljettajan sekä heidän välittömän ympäristönsä turvallisuutta.

Continentalin kasvustrategia: innovaatioiden korostaminen maatalousalalla

Vuosikymmeniä kasvanut maatalousala on Continentalille tärkeä strateginen sementti. Rengassektorista vastaava johtoryhmän jäsen Christian Kötz korostaa keskittymistä Visio 2030 -strategiaan, jonka mukaisesti yhtiö sitoutuu rengasteollisuuden maailmanlaajuiseen vastuulliseen, innovatiiviseen ja pitkäjänteiseen kehittämiseen. Strategiassa korostetaan yrityksen kasvua, huippuosaamista ja maatalousrenkaiden innovaatioita.

”Palattuamme maatalousrengasliiketoimintaan vuonna 2017 olemme kasvaneet jatkuvasti. Johtavat alkuperäisvalmistajat luottavat tuotteisiimme. Valikoimassamme on nyt noin 110 tuotetta yhdeksässä eri tuotesarjassa maatalouskoneille, joten palvelemme markkinoita räätälöidyillä ja edistyksellisillä rengasteknologioilla, jotka optimoivat kokonaiskustannukset”, Kötz kertoo.

”Olemme toteuttaneet ContiTechissä viime vuosina kahdeksan menestyksekästä yritysostoa maatalousteknologian alalla. Samaan aikaan olemme laajentaneet maatalouden jalansijaa omassa organisaatiossamme seitsemässä Continentalin toimipisteessä eri puolilla maailmaa. Tavoitteenamme on laajentaa tätä kasvua entisestään.” Nelles lisää.

LEHDISTÖN YHTEYSHENKILÖ

CST Sales Manager
sami.munck@conti.de
040 584 7892

Continental kehittää edellä käyvää teknologiaa ja palveluita ihmisten ja tavaroiden vastuulliseen ja verkottuneeseen liikkumiseen. Vuonna 1871 perustettu yritys tarjoaa turvallisia, tehokkaita, älykkäitä ja edullisia ratkaisuja ajoneuvoja, koneita, liikennettä sekä kuljetuksia varten. Vuonna 2022 Continentalin liikevaihto oli 39,4 miljardia euroa. Yritys työllistää noin 200 000 työntekijää 57 maassa ja markkina-alueella. Lokakuussa 2021 Continental vietti 150-vuotissyntymäpäiväänsä.

Rengasdivisioonaan kuuluu globaalisti 24 tuotanto- ja kehitysyksikköä. Continental on maailman johtavia rengasvalmistajia, joka työllistää yli 57 000 henkilöä. Vuonna 2022 myynti oli 14 miljardia euroa. Teknologiajohtajien joukkoon kuluvana yrityksenä Continental tarjoaa laajan tuotevalikoiman henkilöautoille, hyötyajoneuvoille, erikoisajoneuvoille ja kaksipyöräisille. Jatkuvan tutkimus- ja kehitystyön ansiosta Continental edistää turvallista, kustannustehokasta ja ekologista liikkumista. Rengasdivisioonan tuotevalikoima sisältää niin rengaskaupan ja kalustosovellusten palvelut kuin renkaiden digitaaliset hallintajärjestelmät.