Loistavat pito-ominaisuudet talvisella ja märällä ajoalustalla. Täydellinen ohjautuvuus kaikenlaisissa talviolosuhteissa.

VikingContact 7 kiri tuplasti kitkarengastestien kärkeen

  • Tuulilasi 10/2023 testasi kauden kitkarenkaat ja Tekniikan Maailma 18/2023 sekä kitka- että nastarenkaat.
  • Continental VikingContact 7 ylsi molemmissa testeissä kitkarenkaiden kärkeen.
  • Testitulokset kertovat erityisesti hyvästä pidosta ja ajettavuudesta sekä jäällä että lumella.

Tuulilasi 10/2023 -lehden testissä oli seitsemän uutta rengasta kokoluokassa 225/34 R17 eri valmistajilta. Testissä keskityttiin Pohjoismaiden teille suunniteltuihin renkaisiin. Lisäksi verrokkina oli yksi kahdeksan vuotta vanha rengas.

Tekniikan Maailma 18/2023 -lehden talvirengasvertailussa oli yhdeksän kitkarengasta ja kahdeksan nastarengasta kokoluokassa 205/55 R16. Verrokkina oli muun muassa leudompiin talviin suunniteltuja renkaita, kuluneita renkaita ja ympärivuotisia renkaita, joista kolme oli Continentalilta.

Molemmissa rengasvertailussa testattiin ajettavuutta, jarrutusta ja kiihdytystä erilaisissa olosuhteissa: jäällä ja lumessa sekä märällä ja kuivalla asfaltilla. Lisäksi arvioitiin melua ja Tekniikan Maailman testissä myös taloudellisuutta.

VikingContact 7 toimii kaikissa olosuhteissa

Tuulilasin testissä Continentalin VikingContact 7 sijoittui ykköspaikalle. Testin mukaan renkaan suorituskyky on huippuluokkaa ja se toimii kaikissa olosuhteissa erinomaisesti. ”Conti säilyttää ohjautuvuutensa oli jääpinnan kaarre sitten kuinka tiukka tahansa.”

Kiitosta tuli ajamisesta niin lumipinnalla kuin asfaltilla. ”Kun on melkein kaikissa osakokeissa kolmeen parhaan joukossa, niin piikkipaikka ei ole yllätys.”

LÄHDE: Tuulilasi 10/2023

VikingContact 7 pitää jäällä ja lumella

Tekniikan Maailman testissä VikingContact 7 nousi kärkeen tasapisteissä Goodyearin kanssa. Rengas sai kiitettävät arvosanat sekä jäällä että lumella ajamisesta. Täydet kympit ropisivat jarrutuksesta, kiihdytyksestä ja käsittelystä lumella.

Testitulosten perusteella ”Continental on jäisellä tiellä hieno kitkarengas. Sen jarrutuspito on hyvä, ja rengas on helppo hallittava eri ajotilanteissa. Nopeissa väistöissäkin Continentalin ohjautuvuus säilyy hyvänä.” Lumella Continentalin ohjaustuntuma koettiin tarkaksi ja käytös varmaksi.

Myös nastarenkaiden puolella tuli menestystä: Continental IceContact3 sijoittui kärkeen kakkostilalle liki tasapistein voittajan kanssa. Lumella rengas nousi testin ykköseksi ja sai hyvät arviot ajettavuudesta niin jäällä kuin märällä ja kuivalla tiellä.

LÄHDE: Tekniikan Maailma 18/2023

LEHDISTÖN YHTEYSHENKILÖ

Heidi Westerlund

Head of Marketing

heidi.westerlund@conti.de

+358 407266634

Continental kehittää edellä käyvää teknologiaa ja palveluita ihmisten ja tavaroiden vastuulliseen ja verkottuneeseen liikkumiseen. Vuonna 1871 perustettu yritys tarjoaa turvallisia, tehokkaita, älykkäitä ja edullisia ratkaisuja ajoneuvoja, koneita, liikennettä sekä kuljetuksia varten. Vuonna 2022 Continentalin liikevaihto oli 39,4 miljardia euroa. Yritys työllistää noin 200 000 työntekijää 57 maassa ja markkina-alueella. Lokakuussa 2021 Continental vietti 150-vuotissyntymäpäiväänsä.

Rengasdivisioonaan kuuluu globaalisti 24 tuotanto- ja kehitysyksikköä. Continental on maailman johtavia rengasvalmistajia, joka työllistää yli 57 000 henkilöä. Vuonna 2022 myynti oli 14 miljardia euroa. Teknologiajohtajien joukkoon kuluvana yrityksenä Continental tarjoaa laajan tuotevalikoiman henkilöautoille, hyötyajoneuvoille, erikoisajoneuvoille ja kaksipyöräisille. Jatkuvan tutkimus- ja kehitystyön ansiosta Continental edistää turvallista, kustannustehokasta ja ekologista liikkumista. Rengasdivisioonan tuotevalikoima sisältää niin rengaskaupan ja kalustosovellusten palvelut kuin renkaiden digitaaliset hallintajärjestelmät.

www.continental-rengas.fi